Annons:

Trendspaning

Här kan du läsa om trender inom vin och mat eller helt enkelt sådant som inspirerar oss!
Trendspanande
Det är vinbarernas glada dagar och ingen är lyckligare än vi vinintresserade.

VINBAR 
En trevlig vinbar och ett nytillskott i Stockholm är Dryck Vinbar på Söder.
De vackra lokalerna finner man på Swedenborgsgatan 1. Bakom står eldsjälen Carro Tallving som i hela sju år drivit 8T8 på samma adress- en ekologisk matbutik och nudelbar. ”Nu har jag förvandlat min matvärld till en dryckesvärld” uttrycker hon det. Avslappnat proffsigt, trevlig miljö samt separat rum, Dryckesateljén, för vinprovningar och workshops. Gillas! www.dryckvinbar.se

BOKTIPSET
Tareq delar med sig av sina personliga favoritrecept på sylt, inläggningar och marmelader men han bjuder också på många roliga överraskningar…..

Coravin! Oh Coravin!

Ett revolutionerande verktyg som ger möjligheten att dricka och njuta av vinet – utan att dra ur korken. För första gången kan man nu prova ett vin utan att öppna flaskan. Detta ger en unik chans att prova dyrgriparna och se hur de utvecklas med tiden. Även om man bara dricker en liten skvätt kan flaskan alltså sparas för framtiden.

Det finns en billigare modell i plast som ligger på 1995:-. Den lite lyxigare (och snyggare) varianten på bilden heter Coravin Model Two vinsystem och kostar 2995:-
Den går att köpa på nätet eller bland annat på Elgiganten.

Hur funkar den?
En tunn nål sticks genom korken och denna suger ut lite vin. Vinet man dragit ur flaskan ersätts med argongas. Gasen gör att flaskan håller tätt, syret hålls borta och vinet hindras från att oxidera. Pure genious!

Annons:

Ännu grillas det flitigt hoppas vi? Står grillen skyddat är det inget hinder att grilla långt in på hösten. Ska man grilla fiskfiléer eller hel fisk är ett halster en mycket god investering. Det behöver inte heller kosta skjortan. Botanisera till exempel på ICA Hemma och fynda: Grillhalster Fisk ICA Cook & Eat 99:-. Föredrar man att grilla hamburgare finns ett halster även för dessa. Glöm fastbrända burgare på gallret! Grillhalster Hamburgare ICA Cook & Eat 79:-

Visste du att ljuvliga Brännland Iscider har ett alldeles eget glas. Den vackra skapelsen heter La Pomme, designat Ingegerd Råman specifikt för Brännland Iscider. Glaset tillverkas av Skrufs glasbruk i Småland och lyfter fram ciderns syra men förmedlar ändå djup och sötma. Formen ska påminna om just…ett äpple. La Pomme kan köpas från Brännland Ciders webshop.
www.brannlandcider.se

På det glada 80-talet rusade man till Systemblaget den tredje torsdagen i November. Beaujolais-Nouveau var på allas läppar och en viss hysteri rådde i kön i väntan på de populära dropparna. En kul grej, javisst, men många ansåg när hypen lagt sig att vinerna var tunna och smaklösa.

Idag har vinerna från Beaujolais i södra Bourgogne fått lite upprättelse och man kan hitta mycket trevligt utöver Nouveau. Detta beror på höjd medvetenhet och kvalitet i regionen samt även ökad medvetenhet hos oss svenskar som konsumenter.

Gott till höstens gås, anka eller kyckling! En trevlig ekologisk nyhet på systemet: Beaujolais Villages L’Escarpe  2016, artikelnummer 5493, 99:- med lätt och fruktig karaktär av skogshallon, örter och viol.

Mustig kantarellsoppa med kaffe och cognac

LÄS MER

Nu laddar vi för Oktoberfest! Är man inte på plats i Munchen kan man ju alltid drömma sig dit med en god Okoberfestöl. En riktigt smarrig sådan gör man i Nyköping, på  The Nils Oscar Company AB. Företaget startade på Kungsholmen i Stockholm 1996. Nils Oscar Oktoberfest, artikelnummer 31877, 500 ml, 25,90:-

Denna öl är fyllig och maltig med inslag av humle och balanserad beska. Gott till både stekt och grillat. 5,5 % alkohol.

Annons:

Här finns mer att läsa om