Annons:

Nötkött rött Grillat

Rödvinsglace

Sjukt god och mustig rödvinsglace som funkar till det mesta!

Ingredienser

  • Glace
  • 1
    msk msk
    ljus muscovado
  • ½
    dl dl
    balsamico
  • ½
    dl dl
    vatten
  • 1 ½
    dl dl
    rödvin
  • 1
    msk msk
    koncentrerad kalvfond
  • 6
    st st
    vitpepparkorn
  • 2
    st st
    lagerblad
  • 1
    st st
    rosmarinkvist.

Ibland har man inte alls planerat någon middag. Idag kikade jag i kylen och hittade några kycklingben som jag doppade i en vitlöksolja och sen panerade med lite kokos och körde i ugnen. Till det så serverade jag lite ugnsrostade rotfruktsstavar, hemmagjord syltad ingefära och en hemmagjord rödvinsglace som blev fantastiskt god. Så god att jag var tvungen att skriva ner hur jag gjort den.  Så här smarrigt blev det.

IMG_5489

Så här gjorde jag rödvinsglacen för er som undrar:

Häll först i sockret och låt det karamellisera lite slå sen på vinet, balsamicon, vattnet och fonden.

Lägg även i lagerblad, rosmarin och peppar.

Låt det koka upp och reducera ner kraftig så att ca en femtedel är kvar… knappt. Den ska vara lite trögflytande.

Sila av glacen och låt den svalna innan servering.

Hoppas ni får nytta av denna glace. Den funkar till lite av varje såsom grillat och stekt kött och som här med kyckling. Den går ju att krydda lite olika också om man vill. Bara att testa sig fram, kan tänka mig att testa med lite timjan, kanel eller kanske chili. Bara att köra på, det kan ju inte gå mer än åt skogen så att säga.


Annons: