Annons:

Skaldjur

Pintxos med skaldjur och grillad paprika

Lättfixade pintxos med räkor, krabbkött och grillad paprika

Ingredienser

  • Pintxos
  • 1
    st st
    Baguette
  • 200
    gram gram
    handskalade räkor
  • 1
    st st
    burk krabbkött (ca 170 g)
  • 1
    st st
    burk avrunnen strimlad grillad paprika (à 228 g)
  • 1 ½
    dl dl
    majonnäs
  • 2
    msk msk
    färskpressad citronjuice
  • ½
    tsk tsk
    salt
  • 2
    nypa nypor
    nymalen svartpeppar
  • 1
    st st
    Ev sardeller till garnering efter smak

Skiva en baguette i centimetertjocka skivor.

Rosta skivorna i en panna som är sprayad med olivolja.

Hacka räkorna, häll av krabbkött och pressa ur vätska.

Hacka upp den grillade paprikan.

Blanda alla ingredienser till en fin jämn konsistens.

Lägg upp på bröden garnera med räkor eller sardeller och något grönt. Servera.


Annons: