Annons:

Grillat Buffémat Grönsaker/Vegetariskt

Pimento de padron

Pimento de padrones eller små rostade gröna paprikor. Du hittar dem i nästan alla matvarubutiker nu för tiden, och de är supergoda.

Ingredienser

  • Piementos de padron
  • 200
    gram gram
    Pimentos de Padron
  • 1
    st st
    Neutral olja, en skvätt
  • 6
    nypa nypor
    Flingsalt

Häll oljan i en stekpanna, när den är het som Sahara lägger du i dina padrones och steker dem på hög värme i olja, ca 1 minut eller tills skalet börjar svartna. Ta upp dem, lägg dem en liten stund på ett hushållspapper, strö över rikligt med flingsalt och servera sedan direkt.


Jag är kokbokskreatör, sommelier, skribent och stilist med fokus på mat & dryck. Här på DryckesListen vill jag ge dig receptet för ett lyckat möte mellan mat och vin. Och tillsammans med min redaktion försöka lotsa dig rätt i vindjungeln.

Annons: